Šios savaitės meniu

Data: 2018 12 10 - 2018 12 14 

Pastaba: visuose darželiuose galioja tas pats meniu.

Darželis "Šilagėlė" -  vaisių bei pieno vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programos dalyvis.



  Pusryčiai Priešpiečiai Pietūs     
Vakarienė
Pirmadienis

Sorų kruopų košė su sviestu ir džiovintais vaisiais, naminė duonelė,
varškės - uogų kremas, vaisinė arbata.

 ObuoliaiPupelių sriuba su vištienos gabaliukais, grietinė, naminė duonelė, kepta vištienos file su biriais grikiais,
burokėlių salotos su pupelėmis su raugintais agurkais su aliejumi, švieži agurkai, vanduo.
Kepti morkų varškėčiai, grietinė, ramunėlių arbata.
Antradienis

Virtas kiaušinis, pilno grūdo pusrytinė bandelė su sviestu, šviežias agurkas, juodoji arbata.

ObuoliaiPerlinių kruopų sriuba su jautiena, naminė duonelė, grietinė, maltos kiaulienos kepsnys "Netikras zuikis" su
bulvių - špinatų koše, agurkų ir pomidorų salotos su natūraliu jogurtu, garintos mažos morkos, vanduo.
Cukinijų ir morkų vaflis, jogurtas, sezoniniai vaisiai, vaisinė arbata.
Trečiadienis

Bolivinės balandos ir avižų dribsnių košė be pieno su sviestu,
pilno grūdo pusrytinė bandelė, sviestas su žalumynais, sūris, kinrožių arbata.

Banananai

Šiupininė sriuba, grietinė, naminė duonelė, sviestažuvės ir cukinijų iešmeliai su virtomis bulvėmis, sūrio padažas, morkų-agurkų salotos su aliejumi, švieži pomidorai, vanduo.

Varškės pudingas su vaisių padažu, vanilinis džiūvėsėlis, melisų arbata.
Ketvirtadienis

Penkių grūdų dribsnių košė be pieno su sviestu, sumuštinis (naminė duonelė, sviestas, kepta kiaulienos nugarinė), juodoji arbata.

ObuoliaiTrinta žaliųjų žirnelių sriuba su sausučiais, jautienos-kiaulienos maltinukas su kietagrūdžiais virtais makaronais,
kopūstų salotos su agurkais ir pomidorais, garintos cukinijos ir morkos, vanduo.
Keptos bulvės skiltelėmis, kefyras, keksiukas, kmynų arbata.
Penktadienis

Avižų kruopų košė be pieno su sviestu ir cinamonu, jogurtas, duoniukas, džiovinti vaisiai, ramunėlių arbata.

KriaušėsRaugintų kopūstų sriuba, grietinė, naminė duonelė,
vištienos iešmeliai su
daržovių ir grikių kruopų garnyru, agurkų ir ridikėlių salotos su aliejumi, morkų šiaudeliai, vanduo.

Lietiniai blynai su bananais, grietinė, melisų arbata.