Šios savaitės meniu

Data: 2019 02 18 - 2019 02 22

Pastaba: visuose darželiuose galioja tas pats meniu.

Darželis "Šilagėlė" -  vaisių bei pieno vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programos dalyvis.



  Pusryčiai Priešpiečiai Pietūs     
Vakarienė
Pirmadienis

Avižų kruopų košė su sviestu, pagardinta cinamonu,
sumuštinis (naminė duonelė, sviestas, sūris),
čiobrelių arbata.

 ObuoliaiPupelių sriuba,
naminė duonelė, virti
kietagrūdžiai makaronai su maltos mėsos (jautiena ir kiauliena) padažu, kopūstų- morkų salotos, švieži agurkai, vanduo.
Kepti varškėčiai su trintomis braškėmis, sveikuoliškas sausainis ir ramunėlių arbata.
Antradienis

Grikių kruopų košė su alyvuogių aliejumi, naminė duonelė, varškės sūris, sviestas, vaisinė arbata.

 BananaiRaudonųjų lęšių sriuba, grietinė, naminė duonelė, jautienos guliašas su bulvių - žiedinių kopūstų koše, kininio bastučio salotos su agurkais, paprikomis ir morkomis, morkų šiaudeliai, vanduo. Varškės sklindžiai su
vaisių padažu,
kinrožių arbat.
Trečiadienis

Plėšyta kiaušinienė, naminė duonelė, kepta kalakutienos filė, sviestas, šviežias agurkas, juodoji arbata.

Banananai

Trinta daržovių sriuba su lydytu sūriu, grietinė, naminė duonelė,
lydekos maltinukas su keptomis bulvėmis ir morkomis, agurkų ir pomidorų salotos su aliejumi,
garintos šparaginės pupelės,
šviežių obuolių - razinų kompotas.

Varškės ir bolivinės balandos kruopų apkepas su bananais,
Grietinė, grūdų duoniukas, čiobrelių arbata
Ketvirtadienis

Naminė granola su jogurtu, sumuštinis(naminė duonelė, sviestas, sūris), kinrožių arbata.

ObuoliaiDaržovių sriuba su grikiais, grietinė, naminė duonelė,
maltas vištienos kumpelių kepsniukas avižinių dribsnių apvalkale, perlinės kruopos su daržovėmis, gūžinės salotos su agurkais, morkomis, ridikėliais su aliejumi, švieži pomidorai, vanduo.
Virti kietagrūdžiai makaronai su kietojo sūrio - špinatų padažu, sveikuoliškas sausainis, čiobrelių arbata.
Penktadienis

Rudųjų ryžių kruopų košė,
pyragėlis su kumpiu ir sūriu,
naminė duonelė,
varškės - uogų užtepėlė, kmynų arbata.

KriaušėsBulvienė su kukurūzais, grietinė, naminė duonelė, kalakutienos iešmeliai su neskrudintų grikių garnyru, morkų salotos su linų sėmenimis ir aliejumi, švieži pomidorai, vanduo.

Lietiniai blynai su daržovių padažu, avižinis sausainis, vaisinė arbata.