Maitinimas

Kaip įprasite valgyti vaikystėje, taip valgysite visą gyvenimą.


Maitinime mes keliame sau du tikslus: 1) kad vaikai valgytų šviežią, sveiką, pilnavertišką ir kokybišką maistą, 2) kad jie pratintųsi prie tinkamos maitinimosi kultūros, formuotų teisingus valgymo įpročius, kiekio (kiek suvalgyti), laiko (kada valgyti) ir proceso (kaip valgyti) kontekste.

Siekdami pirmojo tikslo, mūsų vaikučius maitina sertifikuoti, atitinkantys higienos reikalavimus bei dietologo sudarytą ir Visuomenės sveikatos centro patvirtintą maisto tiekimo standartą atitinkantys maisto tiekėjai, kurie maistą tiekia individualiuose terminiuose induose. Maitinami 4 kartus per dieną - pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, vakarienė vaikai gauna subalansuotą, sezoniškumą atitinkantį maistą (vasaromis smaguriauja uogomis ir vaisiais, rudenį - morkomis, agurkais, o žiemą - kriaušėmis, bananais). Dalyvaudami vykdomojoje „Vaisių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinamas vaikų ugdymo įstaigoje" programoje mūsų darželio vaikai gauna išskirtinės kokybės obuolius, obuolių sultys bei obuolių tyres, ekologiškus jogurtus, pieną ir sūrio lazdeles.

Mėnesio valgiaraštyje rasite net 11 rūšių pusryčiams patiekiamų košių, kurios pagardintos sviestu, cinamonu, džiovintais vaisiais ar natūraliomis, be jokių konservantų uogienėmis. Pietums vaikai gauna tik šviežiai išvirtas sriubas, kurių mūsų racione priskaičiuojamos 14 rūšių ir karštus antrus patiekalus, kurie gaminami iš vištienos, kiaulienos, jautienos, žuvies ir kalakutienos. Vakarienei savo maisto piramidę vaikai papildo daržoviniais, bulviniais, varškiniais ir pilno grūdo miltiniais patiekalais. Mūsų darželyje geriami tik džiovintų ir natūralių vaisių kompotai, kuriuose nėra pridėtinio cukraus, nesaldintos arbatos ir vanduo.

Ugdydami vaikų maitinimosi kultūrą savo pavyzdžiu formuojame teisingus valgymo įpročius, kaip sėdėti prie stalo, kaip tinkamai naudotis stalo įrankiais.

Jei vaikutis yra alergiškas ar netoleruoja tam tikrų maisto produktų pateikus gydytojo pažymą su specialiomis rekomendacijomis bus sudarytas individualus valgiaraštis.

r Visuomenės sveikatos centro patvirtintą maisto tiekimo standartą.
Ugdydami vaikų matinimosi kultūrą kasdien prieš valgymus išklausome trumpą pasakojimą apie teisingus valgymo įpročius bei praktiškai demonstruojame tinkamos mitybos pavyzdžius.

Alergiškiems ar tam tikrų maisto produktų  netoleruojantiems vaikams, pateikus gydytojo pažymą su specialiomis rekomendacijomis, galime sudaryti individualų valgiaraštį.

Smagus filmukas iš virtuvėlės: video